RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Østerrike trekker sine soldater fra Golan-høydene

Sist oppdatert:
Østerrike henter hjem sine soldater fra FNs observatørstyrke på Golanhøydene og viser til manglende sikkerhet i området.

Quneitra (NTB-AFP): Østerrike henter hjem sine soldater fra FNs observatørstyrke på Golanhøydene og viser til manglende sikkerhet i området.

Østerrike har hatt 378 soldater i UNDOF-styrken, som har overvåket Golan-høydene siden 1974 da Syria forsøkte å gjenerobre området fra Israel.

- Ulovlig okkupasjon
Israel har okkupert Golan-høydene siden 1967, men FN har stemplet okkupasjonen som ulovlig og krever israelsk tilbaketrekning.

Borgerkrigen i Syria har ført til økt spenning i grenseområdet, og syriske opprørere har ved flere anledninger tatt FN-soldater til fange. Det har den siste tiden også vært skutt over grensa fra syrisk side, og Israel har skutt tilbake mot mål i Syria.

Trekker styrkene
Østerrike har som følge av utviklingen besluttet å trekke seg ut av UNDOF-styrken, og de første 20 soldatene krysset onsdag morgen grensen ved Quneitra som er den eneste åpne grenseovergangen.

Ytterligere 50 soldater vil i løpet av onsdagen følge etter, opplyste kilder i området.

UNDOF teller drøyt 1.000 militære og sivile observatører. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere