RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-Nielsen saksøkes av aksjonærer

Sist oppdatert:
Kjemikalitankrederiet Stolt-Nielsen blir nå saksøkt av sine amerikanske aksjonærer som følge av det påståtte ulovlige prissamarbeidet i bransjen, hvor selskapet skal ha vært aktive
Det melder TradeWinds fredag.

Det er investoren Joel Menkes som nå saksøker selskapet på vegne at aksjonærene. Han mener at rederiet bedro investorene ved å ikke informere om den påståtte ulovlige oppførselen. Ifølge søksmålet ble investorene derfor villedet i forhold til den virkelige verdien til aksjene, og kjøpte aksjene til kunstig oppblåste kurser.

Søksmålet fremsettes på vegne av alle kjøpere av Stolt-Nielsen American Depository Receipts (ADR) i perioden 27. mars 2002 til 20. februar 2003.

I tillegg til å saksøke selskapet, så blir også styreformann Jacob Stolt-Nielsen, konsernsjef Niels G Stolt-Nielsen og Sam Cooperman og Reginald Lee, henholdsvis styreformann og konsernsjef i Stolt Nielsen Transportation Group (SNTG).

Det er ifølge TradeWinds uklart hvor mange som omfattes av søksmålet, men det kan bli snakk om tusener, ifølge Menkes.

Stolt-Nielsen har på sin side sagt at de vil bekjempe søksmålet med alle midler, og har ikke satt av midler til eventuelle erstatninger.

Kjemikalietankrederiene Stolt-Nielsen og Odfjell fikk tidligere i år besøk av europeiske og amerikanske konkurransemyndigheter i forbindelse med påstandene om ulovlig prissamarbeid og andre former for kartellvirksomhet i markedet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere