RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stolt-Nielsen ser videre oppgang(Ny)

Sist oppdatert:
Stolt-Nielsen kan ikke vise til et nytt hopp i inntjening i første kvartal, men er ikke mindre positive til veien videre etter nye hopp i forbindelse med kontraktsfornyelser
Kjemikalietankrederiet har lagt frem et driftsoverskudd på 24 millioner dollar for kvartalet, mot minus 3,7 millioner dollar i samme periode i fjor. Selskapet har avvikende regnskapsår, og kvartalet ble avsluttet 28. februar.

Driftsinntektene steg fra 391,6 millioner dollar i første kvartal i fjor til 463,3 millioner dollar i årets første kvartal.

Nettoresultatet ble på pluss 381,1 millioner dollar etter salget av Stolt Offshore-aksjene. Det er derfor lite sammenlignbart med samme periode i fjor, som viste et overskudd på 11 millioner dollar.

I fjerde kvartal hadde Stolt-Nielsen driftsinntekter på 431,4 millioner dollar, og et driftsoverskudd på 35,3 millioner og et nettoresultat på 42,4 millioner.

Bedring i kjernevirksomheten

Stolt-Nielsen fortsetter å logge bedre resultater i sine kjernevirksomheter. Selve rederiet, Stolt Parcel Tankers økte driftsoverskuddet fra fjerde til først kvartal fra 41 til 42,5 millioner dollar. Containervirksomheten økte i samme periode driftsresultatet fra 4,2 til 7,9 millioner dollar, mens terminalene økte driftsresultatet fra 5,8 til 6 millioner dollar.

Restruktureringskostnader trakk imidlertid ned driftsresultatet til Stolt-Nielsen Transportation Group med 6,2 millioner dollar til 50,2 millioner totalt i første kvartal, mot 55,1 i fjerde kvartal.

Det varsles ytterligere bedring i gruppens resultater i 2005.

Rateoppgangen fortsetter

Stolt-Nielsen timecharterindeks for kjemikalietankmarkedet steg med 26 prosent fra første kvartal til første kvartal.

Vel så viktig er det at Stolt-Nielsen melder om en økning i kontraktsratene på over 20 prosent ved fornyelsene i første kvartal. Det kommer etter en økning på 15 prosent i fjerde kvartal. Det tar typisk tre til seks måneder før dette slår inn i form av bedre resultater.

Stolt-Nielsen har ingen ny opplysninger rundt de pågående konkurransesakene, og det amerikanske justisdepartementet har foreløpig ikke sendt inn den varslede anken rundt selskapet amnesti.

Rederigruppen vil i forbindelse med nedsalget dele ut et spesialutbytte på 2 dollar pr. aksje.

Stolt Seafarm

Oppdrettsvirkomsheten som er i ferd med å bli fusjonert inn i Nutrecos Marine Harvest viste et nullresultat på driften i første kvartal, mot minus 2 millioner i fjerde kvartal.

Fusjonen fikk i dag EUs bifall etter en behandling i konkurransemyndighetene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere