RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

StoraEnso med resultatvarsel

Sist oppdatert:
Det finske papir- og treforedlingskonsernet StoraEnso har kommet med et resultatvarsel for fjerde kvartal, og ser en halvering av driftsresultatet fra tredje kvartal
Det varsles om et lavere resultat i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal, samt en halvering av driftsresultatet fra kvartal til kvartal.

StoraEnso nevner en rekke forhold som bidrar til den negative utviklingen for konsernet i fjerde kvartal. En av hovedårsakene er en svakere dollar samt økende salg utenfor Europa i markeder med lavere marginer.

Videre meldes det om helgestopp i produksjonen i Norden og papirarbeiderstreiken i Finland i desember. Det vil også påløpe ekstraordinære kostnader på driften som følge av oppsigelser.

Engangsposter er for fjerde kvartal ventet å utgjøre 68,5 millioner euro, hvorav brorparten er tapsavsetning i forbindelse med en oppsigelse av en leasingavtale i USA. Stora vil ut av avtalen som løper til 2011 på grunn av endringer i britiske skattebestemmelser.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere