RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storrøyker dømt til å flytte etter naboklager

Sist oppdatert:
Den tyske storrøykeren Friedhelm Adolfs (75) er dømt til å flytte ut av sin leilighet i Düsseldorf fordi naboene klager over røyklukt.

Adolfs har bodd i leiligheten sin i 40 år. De siste årene har røykingen blitt et økende problem. I 2012 fikk han påpakning fra huseieren sin flere ganger, uten at det endret 75-åringens røykevaner.

Retten sier røykingen i seg selv ikke er god nok grunn for å bli kastet ut av leiligheten, men Adolfs har verken tømt askebegrene sine eller luftet leiligheten tilstrekkelig. Han har heller ikke gjort noe for å unngå at røyken trekker ut i gangen i blokka, ifølge dommen.

Saken har skapt store overskrifter i Tyskland og har trolig gjort Adolfs til landets nest mest kjente storrøyker etter tidligere statsminister Helmut Schmidt, som ofte tok seg en blås selv under TV-sendinger.

Det er andre gang saken mot Adolfs er oppe for retten, etter at han anket den første dommen mot ham. Det er ikke kjent om han kommer til å anke videre til høyesterett. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere