RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streikeslutt antydes i Venezuela

Opposisjonsledere i Venezuela antydet onsdag at den nå en måned lange streikeaksjonen i landet kan bli avsluttet
Sist oppdatert:
Det melder NTB torsdag.

Opposisjonen vil nå gå over til sivil ulydighet som aksjonsform, samt at de vil trappe opp arbeidet med en folkeavstemning for å få avsatt president Hugo Chavez.

Opposisjonen krever at folkeavstemningen skal holdes 2. februar, sa opposisjonen onsdag.

Det har pågått streikeaksjoner den siste måneden i Venezuela, og det er spesielt landets viktige oljeindustri som har blitt rammet. Aksjonene har bred støtte i befolkningen.

Venezuela er verdens femte største oljeprodusent, og fjerde største leverandøren til oljehungrige USA. Aksjonene har ført til en kraftig oppgang i oljeprisen. I tillegg bidrar de sterkt til den siste månedens boom i tankmarkedet.

– Energien som er lagt ned i streiken, bør omgjøres til en massiv kampanje for sivil ulydighet. Målet må være en solid seier for det demokratiske samfunn 2. februar, sa Americo Martin fra den demokratiske koordinasjonskomitéen CD melder NTB.

Chavéz har på sin side sagt at folkeavstemningen som valgmyndighetene har skrevet ut, ikke kan betraktes som bindende.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere