RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støvsuger etter solaksjer

Sist oppdatert:
Meglerhus får ikke nok av aksjer i solenergiselskapet REC.
Meglerhuset Enskilda Securities har de siste dagene støvsugd markedet for aksjer i solenergiselskapet REC. Det skriver Dagens Næringsliv, som spekulerer i at det er Orkla som står bak kjøpene.

Orkla eier allerede 26,5 prosent av aksjene i selskapet, og er trolig interessert i mer. Flere aksjonærer venter nå at Orkla vil by på Hafslunds eierandel i REC. Energiselskapet har en eierandel på 21,3 prosent.

Den største eieren i REC er imidlertid nederlandske Good Energies, med 34 prosent. Dermed går det mot en aksjonærkamp i solenergiselskapet REC. Analytiker Øystein Øyehaug i ABG Sundal Collier har tidligere spådd at Orkla vil posisjonere seg for å kunne by på aksjene til den andre storeieren, Hafslund, som sitter på 21,3 prosent av aksjene.

Den tredje storeieren, Good Energies, som kontrolleres av den nederlandske Brenninkmeijer-familien. Good Energies har i dag over 34 prosent av aksjene i REC.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere