RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HanDOUT (SCANPIX)

SV: - Norske soldater til Gaza

Sist oppdatert:
SV vil hente norske soldater i Afghanistan og sende dem til Gaza.

Sosialistisk Venstreparti krever at Norge må bidra med soldater til en fredsbevarende styrke til Gazastripen.

Partiet vil hente de norske soldatene i Afghanistan og plassere dem på Gazastripen i stedet.

– Jeg mener det er riktig å flytte norske styrker fra Afghanistan til Gaza dersom det viser seg at det er samme type personell det er behov for, sier SVs representant i utenrikskomiteen, Ågot Valle, til Aftenposten.

Forsvarssjef Sverre Diesen sier at et norsk bidrag til fredsbevarende styrker på Gazastripen i så fall vil føre til at andre norske oppdrag blir nedprioritert.

– Vi har ikke kapasitet til å delta i en ny fredsbevarende styrke i Midtøsten, dersom det skulle bli aktuelt. Det vil i så fall kreve politiske omprioriteringer i forhold til de operasjoner hvor vi allerede er involvert, sier Diesen.

SV-utspillet kommer etter at regjeringen har tatt til orde for å få på plass en internasjonal styrke på Gazastripen som kan overvåke en framtidig våpenhvile.

Opposisjonspartiene Frp, KrF og Høyre åpner alle for å sende norske soldater til Gaza. Entusiasmen innad i regjeringen er mindre. Senterparti-politiker Åslaug Haga mener Norge bør prioritere å opprettholde engasjementet i Afghanistan, og øke bidraget i Kongo fremfor Gaza.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere