RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak guiding fra Agri-konkurrent

Sist oppdatert:
Det finske industrikonglomeratet Kemiras gjødseldivisjon GrowHow sliter med en svak dollar, og regner med et svakere driftsresultat i år enn i 2002
Ifølge selskapets kvartalsrapport for andre kvartal har prisene på gjødsel forbedret seg utover i sesongen, og prisene for neste sesong er hevet, men det er skjær i sjøen.

For selv om prisene er høyere enn i fjor i det europeiske markedet, så sliter GrowHow i de andre eksportmarkedene på grunn av styrkingen av euro mot dollar. I tillegg er konkurransen tøffere i disse markedene. GrowHow sliter også med valutaproblemet i dyrefôrmarkedet, hvor det i tillegg er priskrig.

Dette gjør at divisjonen i industrikonglomeratet Kemira totalt sett forventer et svakere driftsresultat for 2003 enn i fjor.

GrowHow omsatte i andre kvartal 2003 for 289 millioner euro, mot 315 millioner i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 9 millioner euro før ekstraordinære poster, mot 11 millioner i fjor. Gjødselvolumene i første halvår er 11 prosent høyere enn i fjor.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere