RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen/CS)

Svensk forbud mot spam

Den svenske Riksdagen vedtok torsdag et forbud mot å sende reklame som e-post til personer som ikke har godtatt utsendingen på forhånd.

Alle partiene i Riksdagens lovkomité, med unntak av Moderaterna, stilte seg bak regjeringens forslag om forbud mot spam.

Den nye loven vil tre i kraft allerede 1. april. Sverige følger dermed et EU-direktiv om felles lovgivning på området innenfor EU, skriver Ny Teknik.

Den svenske lovgivningen vil kreve at en reell svaradresse alltid skal følge med utsendinger av reklame via e-post, slik at mottageren skal kunne sende svar og kreve å slippe å motta flere meldinger.

Kravet om at mottageren på forhånd skal godkjenne at e-post sendes gjelder ikke dersom vedkommende tidligere har handlet varer eller tjenester av en bedrift og oppgitt sin e-postadresse.

Moderaterne gikk mot forslaget om ny lov. Partiet mener et forbud er nytteløst når det i praksis er umulig å finne frem til de store synderne. Den største andelen av spam sendes fra anonyme vertsmaskiner verden over.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere