RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank/olje: OPEC øker fra 1. feb

OPEC-president Abdullah al-Attiyah opplyser torsdag at han forventer at produksjonsøkning vil finne sted fra 1. februar. Det er samtidig klart at det kuttes igjen i det Venezuelas produksjon øker
Sist oppdatert:
Korrigerer kutt til økning i tittel.

Det melder Reuters torsdag.

OPECs oljeministere planlegger å møtes førstkommende søndag for å vedta en produksjonsøkning på 1,5 til 2 millioner fat. Dette for å dekke opp bortfallet av Venezuelas oljeproduksjon.

OPEC-president og Qatars oljeminister al-Attiyah sier til Reuters at OPEC vil reversere økningen i det streiken i Venezuela blir løst og eksporten fra verdens femte største eksportland kommer i gang igjen.

De ti OPEC-landene som omfattes av kvotesystemet har i dag en produksjonskvote på 23 millioner fat pr. dag. Irak er ikke underlagt kvotesystemet siden eksporten kontrolleres av FN.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere