RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar bulk og rigg

Sist oppdatert:
DnB Nor Markets tar et strategisk bytte av aksjer i sin portefølje.
Meglerhuset bytter ut fisk og finans med bulk og rigg denne uken.

- Golden Ocean går inn fordi bulkratene, målt ved Baltic Dry Index, fortsetter å sette rekorder, noe som fremdeles ikke er reflektert i estimatene for selskapet, begrunner DnB Nor Markets.

Meglerhuset forventer en fortsatt sterk utvikling i det underliggende markedet for frakt av kull og jernmalm. Markedet ser ut til å holde seg sterkt helt frem til 2009. Samtidig trekker de frem at skipsverdiene stiger stadig og det bidrar til at de hever verdiestimat av bulkrederiet.

DnB Nor Markets ønsker også å utnytte prisutviklingen i oljemarkedet og tar inn riggselskapet Songa Offshore. I tillegg er Arne Blystads riggjuvel ferdig med oppgraderingene av riggene som er godt posisjonert for nye kontrakter i Australia og Norge

John Fredriksens fiskeselskap Marine Harvest blir lempet ut siden laksemarkedet fortsetter å svekke seg. Uroen i kredittmarkedene gjør at Sparebanken 1 Midt-Norge lider samme skjebne. Finansaksjer er blitt mer sårbare etter problemene.

Porteføljen til DnB Nor Markets i uke 39

* Petroleum Geo Service
* Sevan
* Tandberg
* Orkla
* Golar LNG
* Yara
* Golden Ocean
* Songa Offshore

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere