RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telecomputing i pluss - guider ikke (Ny)

Sist oppdatert:
Telecomputing og Jan Erik Larsen leverte bedre enn tidligere guidet i fjerde kvartal. Selskapet hadde positiv kontantstrøm og styret vurderer likviditeten som god. Larsen ønsker ikke å guide for 2003
Telecomputing fikk en omsetning på 60 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 45 millioner i tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet viste overskudd på 2 millioner kroner i fjerde kvartal, mot minus 14 millioner kroner i tredje kvartal.

Tidligere har selskapet guidet på en omsetning på 58 millioner kroner, og et positivt driftsresultat. Fasiten som ble sendt ut tirsdag var altså i overkant av forventningene og guidingen.

Ønsker ikke å guide i 2003

Telecomputing er nok et norsk IT-selskap som er forsiktig med guidingen for 2003. Tidligere har blant annet Visma, Norman og Tandberg sagt at de er forsiktige med guidingen. Tandberg-ledelsen klarte imidlertid ikke til slutt å la være.

- Styret har bestemt at de ikke vil gi aktiv guiding, sier Larsen til iMarkedet.

Han sier likevel at markedsveksten i outsourcingsmarkedet i 2003 forventes å være på 11 prosent, og at Telecomputing vil ha en vekst som er langt bedre enn markedsveksten.

Telecomputing meldte om en positiv kontantstrøm i fjerde kvartal 2002. Ved utgangen av kvartalet var av kvartalet var kontantbeholdningen på 67 millioner kroner.

- Styret vurderer likviditeten og soliditeten som god, heter det.

Vellykket Kebne-integrasjon

I fjor slo Telecomputing seg sammen med den svenske leverandøren Kebne. Larsen sier til iMarkedet at tilbakemeldingen fra de svenske kundene er positiv, og at integrasjonsprosessen har vært vellykket.

I fjerde kvartal viser Larsen til at økningen i omsetningen skyldes i hovedsak en økning i ASP-inntekter, høy kapasitetsutnyttelse innen konsulentdelen og en vellykket integrasjon av Kebne. Den sterke fremgangen i driftsresultatet skyldes dels omsetningsveksten, men også sterkt fokus på kostnadskontroll og økt organisatorisk effektivitet.

- Styret er spesielt fornøyd med at både virksomhetene i Norge og Sverige viser positive resultater ved utgangen av 2002, og at TeleComputing for første gang er et lønnsomt selskap på konsolidert basis, heter det.

TeleComputing oppnådde en bruttomargin i overkant av 70 prosent i fjerde kvartal, mot 62 prosent i tredje kvartal.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere