RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor-selskap kjøper i Kaliningrad

Sist oppdatert:
Det russiske teleseskapet Golden Telecom, hvor Telenor har eierandeler, har nå kjøpt opp teleaktøren Balticom Mobile i den russiske enklaven Kalinigrad
Balticom Mobile eier 62 prosent av fastlinjeselskapet WestBalt Telecom som opererer i Kaliningrad. Golden Telecom har gitt 7 millioner dollar for Balticom Mobile.

WestBalt er, ifølge en pressemelding, den største alternative fastlinje operatøren i Kaliningrad, og er den eneste operatøren med en egen intercity sentral utenfor de to store russiske byene St. Petersburg og Moskva.

WestBalt kontrollere omkring 100.000 fastlinjer i Kalinigrad, hvorav 65.000 er i bruk av kunder. 15.000 av linjene brukes av mobiloperatører, mens 19.000 brukes av andre teleoperatører. WestBalt driver også en ISP for oppringt internett med omkring 2.000 kunder.

WestBalt Telecom omsatte i fjor for omkring 5 millioner dollar, og har en markedsandel på 20 prosent av fastlinjene i Kaliningrad, mens den gamle monopolisten sitter med 70 prosent.

Telenor eier 20,5 prosent av aksjene i Golden Telecom.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere