RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor taper ytterligere terreng i Ungarn

Sist oppdatert:
Telenors heleide mobilselskap Pannon GSM fortsetter å tape markedsandeler i Ungarn for tredje måned på rad
Det viser tall fra ungarske telemyndigheter publisert onsdag.

Etter et sterkt desembersalg økt mobilpenetrasjonen i Ungarn fra 64 prosent i november til 67,6 prosent i desember. Telenors mobilselskap Pannon GSM klart ikke helt å henge med på denne veksten, og måtte se at konkurrentene Westel og Vodafone plukket opp de fleste nye abonnentene.

I desember i fjor var mobilpenetrasjonen i det fortsatt jomfruelige ungarske mobilmarkedet på 48,3 prosent.

Det var ved utgangen av 2002 6,86 millioner abonnenter i Ungarn, av disse er 38,3 prosent kunder hos Pannon, mot 38,7 prosent i november. Pannon nådde toppen i september da de hadde en markedsandel på 39 prosent.

Det er spesielt den minste aktøren i det ungarske markedet, den europeiske giganten Vodafone som stjeler markedsandeler. Selskapet har økt fra 11,3 prosent i september til 12,1 i desember.

Den største aktøren i markedet, Westel, hadde i desember en markedsandel på 49,6 prosent, og økte fra 49,5 prosent i november.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere