RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra nedjusterer Axis-Shield etter studie

Sist oppdatert:
Ny homocysteinstudie viser noe skuffende resultater. Dette har fått meglerhuset Terra Fonds til å nedjustere Axis-Shield-aksjen og Svein Lien
I en melding til kundene fra meglerhuset Terra heter det at en ny homocysteinstudie publisert i Journal of the American Medical Association 4. februar viser noe skuffende resultater.

Studien er utført på 3.680 personer i USA, Canada og Skotland, og er blant de første større prospektive studiene som er utført på homocystein. Axis-Shield hadde håper at studien ville slå positivt ut for selskapets satsing på homocystein.

Terra skriver at gjennomsnittlig redusjon i homocysteinnivået i høy-dose-gruppen var 2 micromol/liter større enn i lav-dose-gruppen. Det var imidlertid ingen signifikante forskjeller i risikoen for noen av endepunktene i studien (slag, "coronary event" og død).

- Dette er helt klart skuffende, og reduserer sannsynligheten for vårt best-case scenario for homocysteinsalget fremover, skriver Terra, som nå nedjusterer estimatene for homocystein.

- Til tross for at studien verken beviser eller avkrefter at en reduksjon i homocysteinnivået vil føre til redusert sannsynlighet for hjertekar-sykdom, er resultatene likevel noe skuffende, heter det.

Resultatene virker inn på verdsettingen av Axis-Shield på grunn av at store delen av oppsiden i aksjen er bygget på forutsetninger om sterk vekst for homocystein i årene fremover.

- På bakgrunn av estimatkuttene velger vi på kort sikt å nedgradere anbefalingen på Axis-Shield til Hold fra Kjøp. Det nye kursmålet settes til 21 kroner, skriver Terra.

Oppsummering:

Anbefaling: Hold
Kursmål: 21 kroner
Meglerhus: Terra
Dato: 16. februar 2004

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere