RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorsiktet 24-åring anker varetektsfengsling

Sist oppdatert:
24-åringen som er varetektsfengslet for fire uker, siktet for deltakelse eller støtte til en terrororganisasjon, anker kjennelsen.

Oslo (NTB): Det sier forsvarer Steinar Backe til NRK.

24-åringen ble sammen med sin bror og en annen person pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste tirsdag morgen. Onsdag ble alle tre varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud samt medieforbud.

Les også:  Terrorsiktede menn varetektsfengslet

Mennene er siktet etter straffelovens paragraf 147 som omhandler deltakelse i eller støtte til en terrororganisasjon. Paragrafen har en øvre strafferamme på seks år.

Alle er siktet for å planlegge å slutte seg til ISIL, «Den islamske staten i Irak og Levanten», i nær fremtid, og to av dem er siktet for annen materiell støtte til gruppen.

Les også:  Far til terrorsiktede: – De ungene, de tenker ikke på fremtiden

ISIL er en utbrytergruppe fra al-Qaida og ble oppført på FNs terrorliste i fjor. PST anser også gruppen som en terrororganisasjon i henhold til norsk strafferett. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere