RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TFDS vil hente 265 mill.

Sist oppdatert:
Hurtigrute- og ferjerederiet TFDS vil nå gjennomføre to emisjoner for å hente inn tilsammen 265 millioner kroner
Bakgrunnen er at rederiet ønsker å styrke egenkapital.

Styret i TFDS foreslår at midlene skal hentes inn gjennom to emisjoner. De første skal være en rettet emisjon mot Troms kraft med 100 millioner kroner, SpareBank1 Nord-Norge 25 mill. og Norges Råfisklag 15 millioner. Det er i henhold til inngåtte tegningsavtaler på totalt 140 millioner kroner.

Det foreslås i tillegg en offentlig emisjon med fortrinnsrett for eksisterende aksjonærer som vil tilføre inntil 125 millioner kroner.

Tegningskurs for de to emisjonene vil være 100 kroner per aksje.

- Etter styrets oppfatning er det behov for å styrke selskapets egenkapitalgrunnlag. Dette er også nødvendig for å innfri selskapets forpliktelser i de låneavtaler som er inngått for finansiering av hurtigrutevirksomheten, melder styret.

Økt underskudd

TFDS har i dag lagt frem resultatet for første kvartal, som viste en klar økning i underskuddet i den tradisjonelle lav sesongen for hurtigrute virksomheten.

Resultat før skatt endte på minus 161 millioner kroner, mot minus 109 millioner kroner i samme periode i fjor.

- Resultatet er med unntak for TFDS Offshore AS i all hovedsak i tråd med selskapets planer, men anses ikke av styret som tilfredsstillende, heter det i en melding fra konsernet.

Gruppen driftsinntekter økte med 10 prosent til 385 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Største bidragsyter er Fjord Line.

Driftsresultat før avskrivninger ble -64 millioner kroner i
kvartalet, mot minus 28 millioner kroner i fjor.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere