RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorsen positiv til ny tysk panteavtale

Sist oppdatert:
Duale System Deutschland er gitt oppdraget med å etablere et clearingsystem for pant i Tyskland. - Dette er positivt, og viser at prosessen er i gang, sier Tomra-sjef Erik Thorsen til iMarkedet
Denne saken ble først sendt på iMarkedets SMS-tjeneste, hvor du kan abonnere på de kursdrivende nyhetene på Tomra, eller på andre aksjer du følger: Nyheter på SMS

Duale System Deutschland er gitt oppdraget med å etablere et clearingsystem for pant i Tyskland, melder nyhetsbyrået AFP, som viser til en melding fra organisasjonen Arbeitsgemeinschaft Verpackung und Umwelt (AGVU), som organiserer arbeidet med en panteløsning.

Styringsgruppen i AGVU ble enig med føderale og delstatsrepresentanter om dette i går.

Clearingsystemet skal holde orden på mellomværende som oppstår mellom butikker som omfattes av det nasjonale pantesystemet som skal innføres fra 1. oktober i år.

Tomra-sjef Erik Thorsen sier valget av DSD er positivt og ventet.

- Dette var ventet. De signalene vi fikk på forhånd har hele tiden gått i retning av dette, sier Thorsen til iMarkedet.

Han sier videre at DSD kun vil administrere systemet, og han sammenligner dette med jobben selskapet Resirk gjør i det norske markedet.

- Dette er veldig bra, og har ingenting med automatsalget å gjøre, sier Thorsen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere