RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti drept i bombeangrep i Pakistan

Peshawar (NTB-AP): Minst ti mennesker ble drept og 40 ble såret i bombeangrep mot politi- og sikkerhetsbygninger i Pakistan fredag.

Sju mennesker ble drept av en kraftig bilbombe utenfor den pakistanske etterretningstjenestens kontorer i Peshawar i morgentimene. Store deler av den tre etasjer høye bygningen ble lagt i grus i angrepet, som er det siste i en rekke av slike bombeangrep nordvest i Pakistan.

- Sju mennesker er døde og 35 er såret, de fleste sivile, forteller en talsmann for myndighetene i byen. Sykehuskilder bekrefter opplysningene.

Den pakistanske etterretningstjenesten (ISI) er sentrale i jakten på Taliban og al-Qaida i de lovløse stammeområdene langs grensa mot Afghanistan.

Fredagens bilbombe var det første større angrepet rettet mot ISI siden mai, da 24 mennesker ble drept i en selvmordsaksjon mot etterretningstjenestens kontorer i Lahore.

En drøy time senere ble også en politistasjon i Bannu sør for Peshawar angrepet. Tre politimenn ble drept og fem ble såret, opplyser politikilder.

Minst 2.500 mennesker er drept i bombeattentater og angrep fra militante grupper i Pakistan de siste 28 månedene. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere