RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vågeng-utvalget la fram sine granskningsresultater 9. april i 2015 og konkluderte med at Nav er for lite opptatt av å få folk i arbeid og har for dårlig kontakt med arbeidsgiverne. Nå får sjefsgransker Sigrun Vågeng selv ansvaret for å rette opp.
Vågeng-utvalget la fram sine granskningsresultater 9. april i 2015 og konkluderte med at Nav er for lite opptatt av å få folk i arbeid og har for dårlig kontakt med arbeidsgiverne. Nå får sjefsgransker Sigrun Vågeng selv ansvaret for å rette opp. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Tidligere gransker tar over toppjobben i Nav

Sist oppdatert:
Sigrun Vågeng ledet ekspertutvalget som gransket Nav. Nå tar hun selv over toppjobben i etaten, ifølge Dagbladet.

Dagbladet skriver at Vågeng blir utnevnt til ny NAV-sjef førstkommende fredag. Hun har tidligere ledet ekspertutvalget som gransket Nav og er for tiden direktør for Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).

Vågeng-utvalget la fram sine granskningsresultater 9. april i år og konkluderte med at Nav er for lite opptatt av å få folk i arbeid og har for dårlig kontakt med arbeidsgiverne.

Dagen etter at rapporten ble lagt fram valgte arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) å gi daværende Nav-direktør Joakim Lystad sparken.

Ønsket færre Nav-kontorer

Sigrun Vågeng er født i Kristiansund og er 64 år gammel. Hun var administrerende direktør i KS fra 2009 til 2013, da hun gikk på dagen etter uenighet med styret. I perioden 2001 til 2009 var hun direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

I sin nye jobb i Nav får Vågeng ansvaret for å utbedre en del av de manglene hun selv påpekte i sin granskningsrapport.

Løsningene som ble foreslått, var blant annet å redusere antall Nav-kontorer, styrke kompetansen og gi kontorene mer myndighet og frihet til å utforme tiltak som passer den enkelte.

Bedre kompetanse

Budskapet var at de lokale Nav-lederne og veilederne må få slippe omfattende prosedyrekrav og regler.

– Det viktigste er ikke om du har brukt lang eller kort tid på en brukersamtale. Det viktigste er at Kari har kommet i arbeid, sa Vågeng til NTB da rapporten ble lagt fram.

Arbeidsministeren sa den gangen at han syntes utvalget kom med en god beskrivelse av situasjonen i Nav.

– Vi må bli flinkere til å hjelpe flere inn i arbeidslivet. Da må vi ha bedre kompetanse i Nav på arbeidsmarkedet og en ny tenkning om hvordan vi skal følge opp brukeren tett inn i arbeidslivet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere