RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til kirurgen etter sko-bruk

Sexy gange i høye hæler kan fort bli til et mareritt på fot-kirurgens bord.

Stadig flere unge kvinner fortviler på fotterapeutens kontor i Danmark. De en gang så sommerlekre føttene har omdannet seg til massive smertekilder etter langvarig bruk av høyhælte, spisse sko. Også i Norge er kvinner utsatt for tortur-føtter etter uvettig skobruk, skriver mozon.no.

Den danske avisen Politiken skriver at daglig bruk av fjolle-sko over mange år, fører til forvridde føtter som bare kirurger kan rette opp. Stadig flere fotterapeuter får forespørsler om hjelp til tilstanden, kalt hallux valgus.

- Vi ser så mye elendighet på grunn av kvinner forfengelighet. Her behandles pasienter fra morgen til kveld. I 30-års alderen begynner problemene for alvor, sier Bent R. Nielsen, ledende fotterapeut på Gentofte Amtssykehus og leder i Foreningen for Fotsundhet, til Politiken.

Vanligvis er det kvinner i 50-årene som sliter mest med klumpete føtter, men yngre kvinner kommer nå strømmende til for å få hjelp etter hæl-bruk.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere