RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hans Petter Mortensholm (Kystverket)

Tiltalt etter «Full City»-forlis

Sist oppdatert:
Både kapteinen og styrmannen om bord er tiltalt etter «Full City»-forliset i Langesund i fjor sommer.

Statsadvokatene i Vestfold og Telemark har tatt ut tiltale mot kapteinen og vakthavende styrmann på lasteskipet «Full City» etter at det grunnstøtte ved Såstein utenfor Langesund i Bamble kommune i Telemark i fjor.

De to er tiltalt etter forurensningsloven og skipssikkerhetsloven, mens det ikke er tatt ut tiltale etter straffelovens paragraf 152b om miljøkriminalitet. I en pressemelding fra Telemark politidistrikt tirsdag heter det at saken ikke er ferdig etterforsket på dette området.

Tusenvis av liter med tungolje lekket ut i Telemark-skjærgården da det Panama-registrerte lasteskipet gikk på grunn natt til fredag 31. juli.

Skipet på 26.758 tonn dødvekt lå for anker i påvente av at det skulle inn til Herøya og laste salpeter. Om bord var det 1000 kubikkmeter tungolje.

De to tiltalte ble stevnet mens de fremdeles var i Norge. Nå jobber norske myndigheter med å få forkynt tiltalen for de to via den norske ambassaden i Kina og rederiets representant i Norge.

Det er berammet hovedforhandling i saken 25. januar i år.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere