RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIL BLI PRESIDENT: Den ukrainske opposisjonslederen Julia Timosjenko hilser på EUs utvidelseskommissær Stefan Füle i Kiev tidligere denne uka. Julia Timosjenko var en av heltene under oransjerevolusjonen i 2004 og ble senere Ukrainas statsminister. Nå stiller hun som presidentkandidat.
VIL BLI PRESIDENT: Den ukrainske opposisjonslederen Julia Timosjenko hilser på EUs utvidelseskommissær Stefan Füle i Kiev tidligere denne uka. Julia Timosjenko var en av heltene under oransjerevolusjonen i 2004 og ble senere Ukrainas statsminister. Nå stiller hun som presidentkandidat. Foto: Alexander Prokopenko (Reuters/NTB scanpix)

Timosjenko vil bli president

Sist oppdatert:
Ukrainas tidligere statsminister Julia Timosjenko bekrefter at hun stiller som kandidat ved presidentvalget 25. mai.

- Jeg planlegger å stille til valg som presidentkandidat, sa hun til journalister i Kiev torsdag.

Timosjenko ble først løslatt fra fengsel for kort tid siden der hun har sonet to år av en dom på sju års fengsel for maktmisbruk. Hun ble dømt i forbindelse med en gassavtale hun inngikk med Russland mens hun var statsminister i 2010.

Hun har nylig vært i hardt vær for uttalelser hun kom med i en telefonsamtale som russiske myndigheter etter alt å dømme avlyttet og gjorde kjent. Der uttrykte Timosjenko seg svært nedsettende om russerne i landet.

Timosjenko har to ganger vært statsminister siden oransjerevolusjonen i 2004 og stilte i presidentvalget i 2010.

Da ble hun så vidt slått av Viktor Janukovitsj, som i sin tur ble fjernet fra stillingen etter opprøret i februar.

Julia Timosjenko var en av heltene under oransjerevolusjonen i 2004 og ble senere Ukrainas statsminister. Nå stiller hun som presidentkandidat.


Straks hun var løslatt fra fengselet, talte hun til demonstrantene på Uavhengighetsplassen i Kiev.

Få dager senere ble hun innlagt på sykehus i Berlin for å få behandling for ryggproblemene hun fikk under fengselsoppholdet. (©NTB)

Følg utviklingen i Ukraina her:


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere