RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock

To skiver bacon kan være dødelig

Ny forskning gir favorittfrokosten bismak.

(SIDE2): Ifølge ny forskning fra Karolinska Instituttet i Stockholm gir inntak av bearbeidet kjøtt og vanlig kjøtt betydelig økt risiko for å få kreft, skriver Ekstra Bladet.

Dersom du daglig spiser to skiver med bacon kan det ifølge forskerne øke risikoen for kreft i bukspyttkjertelen med hele 19 prosent.

Forskningen publiseres i neste nummer av British Journal of Cancer. Her kommer det også fram at 100 gram bearbeidet kjøtt om dagen øker risikoen for denne kreftformen med 38 prosent, mens 150 gram kjøtt om dagen øker risikoen med 57 prosent sammenlignet med dem som ikke spiser kjøtt.

Til tross for at kreftformen er sjelden, er det alvorlig fordi den er så aggressiv. Ifølge Ekstra Bladet dør mer enn 80 prosent av de som får den innen et år. Kun fem prosent er i live fem år etter at diagnosen er stilt.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere