RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toyota kan få gigantbot

Washington (NTB-Reuters): Amerikanske myndigheter foreslår å gi Toyota en bot på 16,4 millioner dollar fordi den japanske bilprodusenten meldte fra for sent om gasspedalfeilene tidligere i år.

Boten, som tilsvarer i underkant av 100 millioner kroner, er den strengeste straffen som kan ilegges i henhold til det gjeldende lovverket. Det er det amerikanske transportdepartementet som har ilagt boten, men Toyota har fortsatt mulighet til å anke avgjørelsen.

Problemene med en gasspedal som hengte seg opp, førte til at Toyota måtte tilbakekalle rundt 2,3 millioner biler fra det amerikanske markedet i slutten av januar.

- Vi har nå bevis for at Toyota ikke har fulgt regelverket. Enda verre, selskapet holdt tett overfor amerikanske myndigheter om en farlig feil i flere måneder og gjorde ingenting for å beskytte flere millioner bilførere og deres familier, slår transportminister Ray LaHood fast i en uttalelse.

Dokumenter fra Toyota viser at selskapet utstedte ordre om reparasjon av gasspedalene i Canada og Europa så tidlig som i september etter klager fra flere bilførere, ifølge transportdepartementet. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere