RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trapper opp kampen mot al-Qaida

Washington (NTB-Reuters-AFP): USA vil trappe opp innsatsen i Afghanistan og setter alt inn på å bekjempe al-Qaida-nettverket.

- Det er et klart, konsist og oppnåelig mål. Og det målet er å ødelegge og bekjempe al-Qaida i tilfluktsstedene i Afghanistan og Pakistan, sier en amerikansk tjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt.

Representanter for president Barack Obamas regjering holdt torsdag en orientering for media i forkant av at USAs nye Afghanistan-strategi offisielt legges fram fredag.

Opptrappingen vil koste amerikanske skattebetalere milliarder av dollar. Samtidig håper Obama at afghanske styrker etter hvert skal kunne overta flere av oppgavene i Afghanistan. For å få fortgang i den prosessen, skal 4.000 nye amerikanske soldater sendes til landet for å gi opplæring til den afghanske hæren.

- For første gang så nærmer vi oss dette problemet som to land - Afghanistan og Pakistan - men som én utfordring og én arena for vårt diplomati og vår innsats for gjenoppbygging, sa en av tjenestemennene under møtet med pressen i Washington. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere