RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre firedeler av britene vil ha mindre innvandring

London (NTB-Reuters): Over tre firedeler av britene vil at innvandringen til landet skal reduseres, viser en ny meningsmåling.
Sist oppdatert:

77 prosent sier de vil ha en reduksjon, mens hele 56 prosent sier de vil ha en kraftig reduksjon i antall innvandrere, ikke bare en mindre reduksjon.

Innvandring er blitt et sentralt tema i Storbritannia i oppkjøringen til parlamentsvalget i 2015, der det ventes at økt støtte til det innvandringsfiendtlige og EU-fiendtlige partiet UKIP skal skade statsminister David Camerons konservative parti.

Temaet har de siste dagene fått økt aktualitet i forbindelse med at restriksjonene på bulgareres og rumeneres rett til å arbeide i Storbritannia ble opphevet ved nyttår.

Mange briter frykter en bølge av innvandrere fra de to fattige østeuropeiske landene, og Camerons konservative har forsøkt å få til nye restriksjoner.

Meningsmålinger har lenge vist at konservative velgere i økende grad vender seg til UKIP fordi de er enig i partiets planer om å melde Storbritannia ut av EU og drastisk skjære ned på innvandringen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere