RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre ulver skutt på tre uker

Lillehammer (NTB): Mer erfaring har gjort ulvejegerne mer effektive. I løpet av noen få uker har tre fellingstillatelser ført til at tre ulver er skutt i Oppland og Hedmark.

Det som ifølge Gudbrandsdølen Dagningen før ble beskrevet som å lete etter nåla i høystakken, er altså i ferd med virkelig å bli en «lisens til å drepe».

– Det er ingen tvil om at det er krevende å jakte ulv, men vi ser resultater av at jegere over tid har tilegnet seg kunnskap om dyrene, hvordan de bruker terrenget og atferden, sier Esben Bø i Statens naturoppsyn.

Fredag ble en ulv skutt av et kommunalt jaktlag etter å ha tatt 14 lam på en gård i Søre Ål. I Stange måtte en ulv bøte med livet 28. mai, mens en annen ulv be skutt i Ringebu 17. mai, den fjerde i år i den kommunen.

– Vi lærte mye i fjor, både hvordan ulven går og hvordan den oppfører seg. Da det i år ble iverksatt ny fellingstillatelse, vandret også denne ulven i de samme trekkene som i fjor, sier Tore Kleven, som leder skadefellingslaget i Ringebu. Bruk av sporhund har også medvirket til at ulvejakten er blitt mer effektiv, og Kleven peker på ytterligere to faktorer:

– Folk er blitt flinkere til å varsle raskt om observasjoner, og ikke minst er vi i skadefellingslaget lojale mot strategien. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere