RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror dårlige resultater vil tynge børsene

Sist oppdatert:
Etter at Irak-krigen ser ut til å gå mot en slutt, tror Deutsche Bank aksjemarkedene igjen vil fokusere på selskapenes resultater. Og det ser ikke bra ut
Deutsche Bank skriver i sin markedsrapport i dag at svekkelsen av verdensøkonomien siden i fjor sommer vil gi svake selskapsresultater for første og andre kvartal.

Det pekes blant annet på at utviklingen i amerikanske selskapers resultater den siste tiden har vært sterkere enn utviklingen i sysselsettingen, samtidig som svakere utvikling i industriproduksjonen i G7-landene også indikerer at selskapenes kvartalstall vil bli svakere.

- Kanskje aksjeoptimister vet noe om de spenstige og kraftig voksende tyske og japanske økonomiene som vi ikke kan se? spør banken, med dårlig skjult ironi.

- Vi står klar til å bli lamslått av en økonomisk boom i begge disse økonomiene i andre halvår, heter det videre - ikke mindre ironisk.

Banken tror at svekkede resultater de kommende kvartalene vil føre til at den amerikanske sentralbanken kutter renten, slik den pleier å gjøre når selskapsresultatene faller.

I tillegg advares det mot at Irak kan føre til politisk uro rundt OPEC, og dermed en ny oppgang i oljeprisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere