RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på knallår for oppdretterne

Sist oppdatert:
Det ligger an til et knallår for oppdretterne, tror bransjen selv. Prisutviklingen ved starten av året har gått i været
Bransjeavisen Intrafish skriver at starten på 2004 har vært svært bra for oppdretterne.

- Eksportørene kjøper til 22-22,50 kroner, og det får de lett igjen i markedet. Markedet virker rimelig oppegående. Det er manko på fisk fra 3-6 kilo. I EU får du best priser. Japan og Asia henger litt etter. Euro’en går som en kule. Russland selger i dollar. Vi sliter med å få samme trykket der. Dollarmarkedene betaler generelt litt dårligere enn euromarkedene målt mot norske kroner. Men det jevner seg ut etter hvert, sier salgssjef Jon Hallvard Roaldsnes i Pan Fish Sales til avisen.

Også produksjonssjef Tarald Sivertsen i Follalaks bekrefter en prisoppgang på 1-1,50 kroner. Han ser også for seg en hyggelig utvikling for laksprisen i år, og venter at prisene blir høyere i andre halvår enn i første halvår.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere