RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på konkursras i 2009

Oslo (NTB): Så mange som 7.500 norske selskaper kan gå konkurs i år, tror analysebyrået Dun & Bradstreet.

Det betyr at over 500 bedrifter vil kollapse hver eneste måned, og at et stort antall nordmenn blir arbeidsledige.

? Våre prognoser sier at så mange som mellom 20.000 og 25.000 personer kan miste jobben i konkurser i 2009, sier markedssjef Kjell-Ola Kleiven i Dun & Bradstreet til Dagens Næringsliv.

Analyse- og kredittratingbyrået har utarbeidet prognosene på bakgrunn av utviklingen i siste halvdel av 2008, som knapt kan sies å gi grunn til optimisme.

Lille nyttårsaften hadde 3.466 selskaper vært nødt til å gå den tunge veien til skifteretten, en økning på nesten 28 prosent i forhold til 2007. Antallet vil trolig stige når namsmannen på nyåret får behandlet 450 konkursbegjæringer som ligger i kø og venter.

10.000 personer mistet jobben på grunn av konkurs i fjor, det høyeste antallet siden 1989. I andre halvår gikk nesten like mange selskaper over ende i Norge som på Island.

Selskapene som allerede har gått konkurs, har ikke klart å overleve i et forholdsvis godt marked. Når økonomien nå er på nedtur, tror Dun & Bradstreet at enda flere bedrifter vil få problemer.

De mest utsatte bransjene har så langt vært bygg og anlegg, restaurantvirksomhet og hoteller, i tillegg til transport og eiendom. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere