RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukens beste vinkjøp

Her er rødvinen som er glimrende til høstens store og gode kjøttmiddager.

(SIDE2): Ukens vinanbefaling kommer fra Costière de Nimes i Sør-Frankrike, og er i pollisten ført opp under Rhône Sør. Vi har med en av de beste produsentene i Nime-området å gjøre, nemlig Château de Campuget. Vinen er laget hovedsakelig på Grenache og Syrah med mindre mengder mourvèdre, carignan og cinsault, altså en typisk sørfransk druemiks.

Ch. Campuget Tradition 2006, vnr 7347, kr 120, 84 poeng.

Dyp rødfiolett på farge. Fruktig duft av både røde og mørke bær med innslag av urter og krydder. God fylde med pen frukt, god syre og tydelige, men fine tanniner. Ganske lang ettersmak.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også et opphold på et par år i kjelleren. I matveien er det rødt kjøtt som står på menyen, og vinen passer godt til både okse, lam og vilt, også i form av gryteretter.

Her finner du oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Biff med bacon, kremet spinat og stekte tomater.

Elgkarbonader med tyttebærrømme, ovnsstekte poteter og grønnsaker

Afrikansk lammegryte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere