RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullen demonstrasjon ved Eiffeltårnet

Sist oppdatert:
Franske sauebønder håper de «får» viljen sin etter å ha aksjonert mot franske myndigheters ulvepolitikk.

Ull, breking og oppgitte franske sauebønder preget nylig gressplenene ved Eiffeltårnet i Paris.

Sauene ble med sine eiere til byen for å demonstrere mot myndighetenes ulvepolitikk foran Eiffeltårnet i den franske hovedstaden. Sauebøndene i landet har nemlig sett seg lei på at vernede ulver går til angrep på dyrene deres.

- Jeg er her for å si at vi har nok ulver på landet. Vi har hatt et ulveproblem i Alpene i 20 år nå, og de koloniserer regelrett det østlige og sentrale Frankrike, og de stopper ikke. Derfor er vi her for å si stopp, sier sauebonden Luc Etellin.

Bøndene ønsker at myndighetene i Frankrike må gjøre noe med den årlige veksten av antall ulver. I dag er det 250-300 ulver i Frankrike. Antallet øker årlig med rundt 20 prosent.

Søte, små morløse lam var også med på byturen.

- Dette lammet mistet moren sin til ulv. Hva skal vi gjøre nå? Det trenger moren sin for å spise, men ulven spiste henne, sier Serge Preveraud, president i Saueføderasjonen i Frankrike.


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere