RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taleb mistet broren sin på Utøya. I 2015 mistet han statsborgerskapet, Fredag kom gladmeldingen fra UNE.
Taleb mistet broren sin på Utøya. I 2015 mistet han statsborgerskapet, Fredag kom gladmeldingen fra UNE. Foto: Foto: Jo E. Brenden, Østlendingen

UNE snur i Taleb-saken

Sist oppdatert:
Mubarak Ahmed Taleb (25), som gikk til sak for å få beholde statsborgerskapet sitt, får likevel bli i Norge etter at UNE har snudd i saken.

Taleb mistet broren sin på Utøya, men overlevde selv. I 2015 mistet han statsborgerskapet, og tirsdag ble det kjent at han ville gå til sak for å få det tilbake. Fredag opplyste NRK at Utlendingsnemnda (UNE) har snudd i saken og likevel ikke vil tilbakekalle statsborgerskapet.

Les også: Kastes ut etter asylbløff

Da foreldrene og storebroren kom til Norge, trodde de det var lettere å få opphold om de sa de var fra Somalia i stedet for Djibouti, skrev Klassekampen tirsdag. Foreldrene ble tvangsreturnert i juli 2015. Faren døde fem dager etter tvangsreturen. Storebroren dro til Djibouti i april 2015.

Mubarak Ahmed Taleb gikk sammen med sin to år eldre søster til sak mot staten. De var bare ti og tolv år gamle da de søkte asyl i Norge sammen med sine foreldre. De fikk ikke utvisningsvedtak fra Norge og Schengen, men har oppholdt seg i Norge ulovlig de siste to årene. Begge har barn som er født i Norge, og nå får begge to bli i landet.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere