RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge vil spare til pensjon

Sist oppdatert:
90 prosent av dem som er under 40 år er villige til å spare av egne penger for å møte pensjonsalderen. Interessen for langsiktig sparing er økende
Forsikringsselskapene merker sterkt økende interesse for langsiktig sparing, melder Aftenposten.

En grunn kan være at Pensjonskommisjonen har fått folk til å tenke på pensjonene sine, samtidig som rentekuttene gir penger til ekstra sparing.

I en spørreundersøkelse MMI har gjort for Fokus Bank er 90 prosent av dem under 40 år villige til å øke sin private sparing for å sikre seg i pensjonsalderen.

- Disse tallene bekrefter det vi det siste halve året har erfart i banken. Blant våre kunder har vi merket betydelig interesse og vilje til selv å ta ansvar for å styrke egen økonomi i alderdommen, sier adm. direktør Thomas F. Borgen i Fokus Bank til Aftenposten.

I en spørreundersøkelse Storebrand har gjort svarer 53 prosent av de spurte at pensjonssparingen bør starte før man fyller 40 år. På tilsvarende spørsmål i fjor var denne andelen 42 prosent, omtrent det samme som for 2002, ifølge Aftenposten.

Spesialrådgiver Knut Dyre Haug i Storebrand mener Pensjonskommisjonens arbeid har satt fokus på langsiktig sparing.

- Pensjonskommisjonen førte til et markert omslag i folks interesse for langsiktig sparing. Tidligere var det få som spurte om dette, nå er det kø i døra, sier han.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere