RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uro gir ny toppnotering for oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg til sitt høyeste nivå på over 13 år i USA i går kveld som følge av økt bekymring etter angrepene på ABB-ansatte i Saudi-Arabia
Råolje for levering i juni steg 83 cent på New York Mercantile Exchange i går kveld, og referanseoljen WTI endte på 38,21 dollar som er den høyeste oljeprisen siden oktober 1990.

Intradag var oljeprisen oppe i 38,30 dollar pr. fat, som er det høyeste siden 17. mars i år. I løpet av natten har oljeprisen falt 13 cent, og WTI-olje for levering i juni handles nå på 38,08 dollar pr. fat i elektronisk handel i Singapore.

Det er angrepene og drapet på to ABB-ansatte i Saudi-Arabia som har fått ny frykten til å bred seg i oljemarkedet. Den stadig tiltakende uroen i Midtøsten de siste ukene og månedene har presset oljeprisen til stadig nye høyder.

- Innvandrere og oljearbeidere i Saudi-Arabia reiser nå og ingen føler seg trygge, sier redaktør Kevin Kerr i nyhetsbrevet Kwest Market Edge til MarketWatch.

Det er spredningen av uroen til utenfor Irak og Israel som nå har økt frykten i regionen. I en årrekke har man spesielt fryktet at ekstreme grupper i Saudi Arabia skulle begynne å tone flagg i kongedømme, verdens største oljeprodusent. Etter angrepet frykter markedet nå for terroraksjoner mot landets meget viktige oljeinstallasjoner og rørledninger, som, dersom de blir angrepet, vil få store følger i oljemarkedet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere