RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA skjerper sanksjonene mot Honduras

Washington (NTB-AP-Reuters): USA øker presset mot kuppregimet i Honduras ved å begrense utstedelsen av visa på ambassaden i Tegucigalpa.

Fra onsdag skal det kun utstedes visa til potensielle immigranter og i nødstilfeller, mens utstedelse av andre visa, for eksempel for turistreiser, blir suspendert på ubestemt tid, opplyste utenriksdepartementet tirsdag.

Kuppregimet har ikke latt seg presse til å gjeninnsette den avsatte presidenten Manuel Zelaya, til tross for at kuppet er fordømt av alle land i Amerika, fra Venezuela til USA, og av FN, EU og resten av verden.

I en erklæring fra talsmann Ian Kelly i utenriksdepartementet heter det at USA anser kompromissforslaget til Costa Rica for å være den beste løsningen på krisen i landet. Den innebærer at Zelaya gjeninnsettes fram til valget senere i år.

Sju utenriksministre i en delegasjon fra Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) befinner seg i Honduras for å prøve å overtale kuppresident Roberto Micheletti til å godta Costa Ricas forslag.

Kelly sa at beslutningen om å suspendere visumarbeidet er et bidrag til å sette makt bak kravene til OAS-delegasjonen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere