RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA: Viktige nominasjonsvalg fra kyst til kyst

Washington (NTB): I tolv amerikanske delstater ble det tirsdag avholdt nominasjonsvalg for å velge kandidater til mellomvalget i november.

Det er ventet at Det demokratiske partiet, som har flertall i begge kamre i Kongressen, vil miste flere av plassene sine ved valget.

Valgdagsmålinger fra den travleste dagen i nominasjonsvalgkalenderen tirsdag viser at det er stor misnøye med de sittende representantene.

Blant kongressrepresentantene som kan få store problemer med å bli gjenvalgt er demokratenes senator Blanche Lincoln i Arkansas, ifølge BBC.

I en måling utført for Washington Post og ABC News sier kun 29 prosent av amerikanerne at de planlegger å stemme på delstatens sittende representant i Kongressen.

Det vil også bli fulgt nøye med på hvor bra den såkalte Tea Party-bevegelsen gjør det i nominasjonsvalgene. Den høyreorienterte Tea Party-bevegelsen krever lavere skatter, reduserte utgifter og mindre stat. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere