RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Usunt» som er sunt

Sist oppdatert:
Pølser, biff og fajitas kan også være slankekost. Sjekk de sunne og gode middagsoppskriftene her.

(SIDE2): Sunn mat kan selvsagt være god mat. Men sunn mat er ikke bare salater og grønnsaker. Kokeboka «Sunt-ikke sant?» gir deg 65 fristende oppskrifter som selvsagt er sunne selv om det ikke nødvendigvis høres sånn ut. Boka består av Jeanette Roedes favorittoppskrifter og er den nye boka fra Grete Roede.

«Ønsker du tips til et sunt og variert kosthold i 2008, vil denne boken gi deg 65 velsmakende og fargerike retter - som er enkle å lage» reklamerer boka.

Vi får vann i munn ved flere anledninger, og kan nevne oppskrifter som cherryomelett, hawaiiburger, tandoorifisk og spekepizza. Her får du fire utvalgte Side2 oppskrifter.

Urteschnitzel

4 porsjoner

Dette trenger du:
600 g skinkebiff, ca. 1-2 cm tykke skiver
1 båt hvitløk
4 ss finhakkede krydderurter (f.eks. persille, salvie, rosmarin)
1 ts salt
1 ts peppermiks
1 ss olje
2 gulrøtter
1 liten purre
160 g fullkornpasta, tagliatelle
1 dl matfløte
1/2 buljongterning

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik gjør du:
1. Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med salt og peppermiks.
2. Vend skinkebiffene i krydderblandingen. Stek dem i en panne med olje på middels varme i ca. 2 minutter på hver side. Trekk pannen til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekte.

3. Skjær gulrøttene på langsmed ostehøvel. Skjær purren i ringer.
4. Kok pastaen i rikelig vann. Legg i purre og gulrøtter de siste 3­4 minuttene av koketiden. Sil av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn fløten og buljongterningen mens kjelen står over svak varme.

Per porsjon: 400 kcal

Biff Creole

2 porsjoner

Dette trenger du:
2 biffer à 150 g mørbrad, ytre- eller indrefilet
1/2 ss olje
1/2 ts salt
1/4 ts pepperkrydder

Creolsk ris:
80 g tørr ris
1 dl rensede reker
1/2 løk
1 stilkselleri
1 grønn paprika
1 båt hvitløk
1 boks hakkede tomater
ca. 1/4 ts kajennepepper

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik gjør du:
1. Kok risen etter anvisning på pakken. Bland inn reker eller krepsehaler når risen er ferdig kokt.
2. Krydre biffene med salt og pepperkrydder, og stek de i olje til de er medium stekt.
3. Skjær løk, paprika og stilkselleri i biter. Hakk hvitløk og la dette får surre i pannen sammen med biffen de par siste minuttene. Tilsett hakkede tomater og smak til med kajennepepper.

Per porsjon: 405 kcal

Middagspølser med rotmos
4 porsjoner
600 g pølser, lettere
1 ss olje

Rotmos:
400 g kålrot
3 gulrøtter
2 poteter
1 dl Kesam 8%
ca. 1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Slik gjør du:
1. Stek pølsene i olje på middels sterk varme.
2. Rens og skjær grønnsaker og poteter grove biter. Kok det godt mørt i minst mulig vann.
3. Damp grønnsakene godt når det er kokt og mos dem med Kesam.
4. Smak mosen til med salt og pepper.

Server med frisk salat ved siden av.

Per porsjon: 320 kcal

Fajitas
4 porsjoner

Dette trenger du:
600 g kyllingfilet
1 ss olje
1 pose Taco kryddermiks
1/2 boks røde bønner
1 løk
1/2 rød chili

Slik gjør du:
1. Skjær kyllingfileten i strimler og stek dem i en panne med litt olje. Finhakk løk og skjær chilien i tynne ringer.
2. Tilsett kryddermiksen med litt vann som anvist på posen og la det koke i 3 minutter.
3. Skyll de hermetiske bønnene og la de renne godt av. Ha de i kyllingblandingen.
4. Varm tortillalefsene som anvist på pakken. Legg kyllingblandingen midt på tortillaen.

Brett så undersiden av tortillaen halvveis opp mot midten, deretter brettes sidene inn mot midten.

Server gjerne fajitas med guacamole og salsa.

Per porsjon: 375 kcal

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere