RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bin Laden døde i skjelvet

Sist oppdatert:
Verdens mest ettersøkte mann, Osama bin Laden, omkom under jordskjelvet i Pakistan, skriver avisen Expressen.

Kort tid etter jordskjelv-katastrofen i Pakistan som så langt har krevd tusenvis av liv, påpekte flere eksperter at området som ble rammet av skjelvet, er stedet hvor al-Qaida-lederen gjemmer seg.

- Omkom
Torsdag kveld skriver den svenske avisen Expressen at bin Laden omkom under skjelvet.

Ifølge avisen, er det flere indiske medier som rapporterer at bin Laden ikke lenger er i live. India Daily News henviser til opplysninger fra etterretningskilder, blant annet i Pakistan.

Nyheten om bin Ladens død kom også for noen dager siden, men ble avvist av en talsmann for Pentagon.

Det kraftige jordskjelvet, som har sendt Pakistan ut i en enorm krise, rammet hovedsakelig Waziristan hvor bin Laden mistenkes for å ha dratt med flere hundre tilhengere i 2002. Waziristan er et fjellområde med grotter og tunneller, på grensen til Afghanistan.

Pakistansk militære har satt inn rundt 70.000 soldater i Waziristan, og skal allerede ha pågrepet og drept flere av bin Ladens tilhengere.

- Umulig å vurdere
Terroreksperten Magnus Ranstorp, som jobber ved senter for terrorforskning på St. Andrews universitet kjente ikke til opplysningene da han ble kontaktet av Expressen.

- Det er nesten umulig å vurdere slik informasjon, sier han.

Terroreksperten legger imidlertid til at dersom bin Laden virkelig var død, er det sannsynlig at hans nærmeste ville ha holdt dødsfallet hemmelig.

- Bin Laden er mer til nytte for al-Qaida som levende enn som død, påpeker han.

Det er langt fra første gang det meldes om al-Qaida-lederens død. Etter at bin Laden havnet øverst på USAs «most wanted-liste» etter terrorangrepet mot New York i 2001, har det fra tid til annet kommet rapporter om at han er tatt av dage. Forløpig har ingen klart å bevise det.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere