RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brukt som levende skjold

Sist oppdatert:
En av FN-observatørene som ble drept i Sør-Libanon hevdet i en epost at Hizbollah brukte dem som levende skjold.

Major Paeta Hess-von Kruedener fra Canada var en av de fire FN-soldatene som ble drept da en israelsk rakett traff en FN-post tirsdag.

- Hizbollah bruker oss som levende skjold, skrev han i en epost til sin tidligere sjef seks dager før han ble drept i angrepet, ifølge Jerusalem Post.

Les alt om Midtøsten-konflikten her


Streifet FN-posten
Kruedener skrev også at han ved flere anledninger opplevde at israelske raketter streifet FN-posten, men at dette var nødvendig og at israelerne ikke gjorde dette med vilje.

Generalmajor Louis Mackenzie, Kruedeners ekskommandør, fortalte i et intervju med canadisk radio at han hadde fått tilsendt en epost av FN-soldaten.

Gjort med vilje
Kona til Kruedener, Cynthia Hess-von Kruedener, forlangte torsdag å få vite hvorfor israelske styrker fortsatte å avfyre raketter i nærheten av FN-posten når de hadde fått så mange advarsler. Hun fortalte til journalister i Canada at hun trodde angrepet på FN-posten, som involverte presisjonsraketter, var gjort med vilje.

Hun fortalte at mannen hennes hadde sagt at FN-posten hadde vært under ild i flere uker, dette til tross for at både bygningen og kjøretøyene var tydelig merket med FN-logoen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere