RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I TRØBBEL: Michael Flynn (til høyre) gikk denne uka av fra sin stilling som rådgiver for president Donald Trump.
I TRØBBEL: Michael Flynn (til høyre) gikk denne uka av fra sin stilling som rådgiver for president Donald Trump. Foto: Jim Watson (AFP / NTB scanpix)

- Flynn kan bli tiltalt etter FBI-intervju

Den pensjonerte generalen skal ha benektet at han diskuterte sanksjoner med Russland.
Sist oppdatert:

NEW YORK (Nettavisen): Michael Flynn gikk denne uka av som president Donald Trumps rådgiver for nasjonal sikkerhet, etter at det kom fram at han diskuterte president Barack Obamas sanksjoner mot Russland med Russlands USA-ambassadør i desember, og deretter løy in dette overfor visepresident Mike Pence og omverdenen.

Dette førte ifølge pressesjef Sean Spicer til at Trump mistet tillit til Flynn og derfor ba om hans avskjed.

Nå melder The Washington Post at general Flynn også kan være i trøbbel med loven, ettersom det er straffbart å lyve til FBI og Flynn i et intervju med etterretningsbyrået 24. januar skal ha benektet at han diskuterte sanksjoner med den russiske ambassadøren.

Beslutningen om å eventuelt ta ut en tiltale hviler hos Justisdepartementet.

The Washington Post påpeker at det kan være vanskelig å bevise at Flynn har brutt loven, ettersom Flynn kan forsvare seg med tvil rundt definisjonen av sanksjoner.

Verken Flynn eller FBI har kommentert saken overfor The Washington Post.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere