RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- FN trekker seg ut

Sist oppdatert:
FN har besluttet å trekke uvæpnede FN-observatører ut av Sør-Libanon.

SISTE:Hjelpekolonne angrepet

FN har besluttet å trekke ut uvæpnede FN-observatører fra Sør-Libanon, melder nyhetsbyrået AP. Beslutningen ble tatt bare tre dager etter at en FN-post ble bombet tirsdag. Fire FN-observatører ble drept i angrepet.

Det er først og fremst UNTSO-styrken som skal trekke seg ut, og ifølge en talsperson for FN har uvæpnede FN-observatører allerede blitt fjernet fra observasjonspostene ved grensen mellom Libanon og Israel.

UNTSO ble stasjonert på den israelske grensen i 1948 for å overvåke våpenhvilen etter etableringen av den israelske staten. UNTSO har omtrent 50 observatører fordelt på fire poster langs grensen mellom Israel og Libanon, ifølge Milos Struger, talsperson for UNIFIL.

- Dette er uvæpnede mennesker og dette blir gjort for deres egen beskyttelse, sier Milos Struger, talsperson for UNIFIL.

Få oversikt:Alt om Midtøsten-krisen

FN-posten i Khiam var under israelsk ild hele 21 ganger i løpet av tirsdag før den ble truffet av en rakett.

- Vi har ved flere anledninger opplyst Israel om at dette er en utsatt posisjon, og at Hizbollah-militante har befunnet seg bare 500 meter unna for å bruke FN-personell og sivile som skjold. Derfor er det så utrolig at dette skjedde, sa FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland.

FN-personell, som befant seg i observasjonsposten, ringte til den israelske hæren ti ganger i løpet av de seks timene angrepene varte. Hver gang skal den israelske hæren ha lovet å stanse angrepene straks.

UNIFIL har til sammen 2000 observatører stasjonert i Sør-Libanon. Tirsdag ble en FN-post truffet av en israelsk rakett. Fire FN-observatører ble drept i angrepet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere