RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: - (Afp)

- Har begått forbrytelser mot menneskeheten

Sist oppdatert:
FN om situasjonen i Syria.

Nye meldinger rammer igjen de styrende myndigheter i Damaskus. Nå slår en FN-ledet etterforskning fast at syriske sikkerhetsstyrker har begått forbrytelser mot menneskeheten.

Blant annet har soldater drept, voldtatt, og bedrevet tortur ovenfor sivile og opposisjonen i landet. FN påpeker at det er regimet, med president Bashar al-Assad i spissen, som er ansvarlig.

De krever nå at Syria umiddelbart slutter å begå menneskerettighetsbrudd, masseløslater arrestert fanger og lar media og hjelpearbeidere oppholde seg i landet. Ifølge Reuters vil de også ha en internasjonal våpenembargo mot Syria.

En FN-kommisjon har intervjuet 223 ofre og vitner. Ifølge FN døde over 3500 mennesker som en følge av regimets vold mot opposisjonspolitikere i Syria så langt i 2011.

Mandag marsjerte titusener av syrere til støtte for president Bashar al-Assad regjering. Dette etter søndagens avgjørelse i Den arabiske liga, om å innføre sanksjoner mot regimet.

På syrisk TV blir Den arabiske liga fordømt og omtalt som «et instrument for vestlige makter og USAs planer.» Mange av landets skoler ble stengt for å gi elever og studenter muligheten til å delta i støtteprotestene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere