RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Abu Alaa al-Afri skla være drept.
Abu Alaa al-Afri skla være drept. (US Department Of state)

- IS nestsjef er drept

Sist oppdatert:
Abu Alaa al-Afri, nestkommanderende i ekstremistgruppa Den islamske staten (IS), er ifølge irakiske myndigheter drept i et luftangrep.

– Et luftangrep ble rettet mot IS' nestkommanderende, Abu Alaa al-Afari, basert på nøyaktig etterretningsinformasjon, skriver det irakiske forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Angrepet var rettet mot en moské i byen Tal Afar, der Afari skal ha vært i møte med et titalls andre opprørere, melder BBC.

Forrige uke utlovte amerikansk UD en dusør på opptil 7 millioner dollar, drøyt 50 millioner kroner, for informasjon om Afari, som også går også under navnene Abdul Rahman Mustafa Mohammed og Abdul Rahman Mustafa al-Qaduli, ifølge den britiske kringkasteren.

USA har siden i fjor høst gått til luftangrep mot IS-mål i Syria og Irak.

I april meldte The Guardian at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi var såret i et luftangrep der tre mennesker ble drept. Ifølge avisen var ikke Baghdadi lenger i stand til å ta seg av den daglige ledelsen av gruppen.  (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere