RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Saddam har ikke innrømmet noe

Sist oppdatert:
Saddam Husseins advokat nekter for at eksdiktatoren skal ha innrømmet å ha stått bak drapet på 180.000 kurdere.

Advokat Khalil Dulaimi kom med utspillet etter at Iraks president Jalal Talabani tirsdag hevdet at Saddam hadde innrømmet å stå ansvarlig for drapet på 180.000 kurderne sent på 80-tallet, skriver Associated Press (AP).

- Presidenten har ikke innrømmet noe som helst, sier Dulaimi.

Han er bosatt i Bagdad og anser Hussein for fremdeles å være Iraks rettmessige president.

- Hvis det viser seg at en viss dommer har informert herr Talabani om etterforskningen av saken må denne dommeren trekke seg umiddelbart, heter det i en uttalelse Dulaimi har faxet til APs kontor i Amman.

Talabani sa i et TV-intervju at en dommer hadde fått Saddam til å innrømme en rekke henrettelser i løpet av sine 24 år ved makten. Talabani, som er kurder og lederen av det kurdiske partiet PUK, sa også at Saddam hadde forsøkt å ta livet av ham minst 20 ganger.

- Saddam Hussein er en krigsforbryter, og han fortjener å bli henrettet 20 ganger dagen for sine forbrytelser mot menneskeheten, sa Talabani i TV-innslaget.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere