RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Saddam og Nord-Korea i rakettsamarbeid

Saddams sønner og generaler ville lage et rakettvåpen sammen med Nord-Korea.

Det skriver avisen New York Times mandag. To år før den amerikanske invasjonen hadde Saddam Husseins sønner og generaler lange samtaler med Nord-Korea for å utvikle et rakettsystem, ifølge avisen.

Avisen hevder å ha sin informasjon fra datafiler som internasjonale inspektører har funnet, og redegjørelser fra amerikanske tjenestemenn, skriver Reuters.

Forhandlingene mellom partene skal i stor grad ha blitt avholdt i Syria, med tillatelse fra den syriske regjeringen. Målet var å utviklet et rakettsystem som var kraftig nok til å ramme amerikanske allierte og baser i regionen.

Fikk ingenting
Ifølge datafilene skal ikke Saddam Hussein ha fått noe igjen fro 10 millioner dollar han betalte til Nord-Korea i forbindelse med prosjektet. Bare en måned før den amerikanske invasjonen i Irak skal irakiske tjenestemenn ha reist til Syria for å kreve 1,9 millioner dollar tilbakebetalt fra Nord-Korea, fordi den første leveransen uteble.

Nord-Korea forsøkte å vri seg unna med at den internasjonale situasjonen var «for het» til å foreta leveranser av rakettsystemer gjennom Syria, sier en anonym inspektør til New York Times.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere