RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

- Som helvete på jord

Sist oppdatert:
Mens Hizbollah skjøt fra alle kanter, prøvde israelske soldater å redde sine døde og sårede kamerater.

Les også:Rakett traff kjemisk fabrikk

- De skjøt fra alle kanter, forteller israelske soldater om de harde kampene i Sør-Libanon. I flere byer ligger lik i gatene.

Kampene har vært spesielt harde ved grensebyen Bint Jbail. Hele uken har israelske soldater forsøkt å innta byen, som regnes som et av Hizbollah-militsens viktigste stillinger I Sør-Libanon.

Torsdag gikk israelske soldater til et massivt angrep. Etter noen minutter viste det seg at Hizbollah-gerilijaen hadde lokket soldatene i et livsfarlig bakhold.

- De skjøt på oss fra alle kanter, sier en soldat til avisen Haaretz.

Rakett
- Vi ble beskutt med granatkastere og rakettbatterier. Jeg ga dekningsild for soldatene som forsøkte å nå fram til de sårede. Det varte i flere timer, sier en annen, som ble skadd under kampene.

- En rakett traff gårsrommet jeg sto i. Jeg ble kastet tilbake av en murvegg jeg gjemte meg bak. Jeg trodde aldri jeg skullle oppleve lik og folk med skuddhull i brystet, fortsetter han.

De israelske soldatene gjorde alt de kunne for å redde ut døde og sårede soldater.

- Det var helvete på jord. Soldatene risikerte livet både for skadde og døde kolleger, sier korporal Lior Sharabi.


Ståldør

Sesjant Ohed Shalom ble skadd i beinet av granatsplinter mens han forsøkte å berge enn skadd kamerat som lå bak en ståldør.

- Vi forsøkte å sprenge døra, men greide det ikke. Da jeg skjøt mot døra ble jeg oppdaget, og de skjøt mot meg, sier han.

Bedre enn Hamas
De israelske solatene innrømmer at Hizbollah-soldatene kjempet hardt.

- De er sterke krigere. Ikke like gode som oss, men bedre enn Hamas-krigere, sier en av de israelske soldatene.

Lik i gatene
Kampene i Sør-Libanon har godt hardt utover sivilbefolkningen. En gruppe fra den internasjonale Røde Kors-komiteen rapporterer om lik i gatene I flere landsbyer i området rundt Bint Jbail. I byen Blida fant hjelpearbeidere 700 barn og voksne som gjemte seg I en moské.

Det israelske sikkerhetskabinettet, som ledes av statsminister Ehud Olmert, bestemte torsdag at aksjonene i Libanon ikke skal utvides. I stedet skal målrettede angrep fortsette, melder Haaretz.

Les alt om Midtøsten-konflikten her

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere