RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Unntakstilstanden over om tre uker

Sist oppdatert:
Den pakistanske presidenten Pervez Musharraf vil sannsynligvis oppheve unntakstilstanden innen tre uker, opplyser offisielle kilder.

Presidenten, som også sitter som landets forsvarssjef, har fått mye internasjonal kritikk etter at han innførte unntakstilstand lørdag.

- Frykter konsekvenser
Men nå opplyser en sentral pakistansk politiker at unntakstilstanden sannsynligvis blir hevet innen to til tre uker, skriver den pakistanske avisen Dawn, melder Reuters.

- Jeg er sikker på at den vil ta slutt innen to til tre uker siden president Pervez Musharraf er klar over konsekvensene av en vedvarende unntakstilstand, sier Chaudhry Shujaat Hussain, leder for det ledende pakistanske partiet Pakistan Muslim League, til avisen.

Hussain har tidligere vært landets statsminister og er i presidentens innerste politiske sirkel. Mange har fryktet at det planlagte parlamentsvalget i januar vil bli utsatt som en følge av unntakstilstanden.

Men flere offisielle tjenestefolk har forsikret om at dette ikke vil skje. Dette til tross for at Musharraf ikke har kommet med noen konkrete opplysninger om når valget vil bli avholdt eller når unntakstilstanden vil opphøre.

Bhutto i samtaler
Den tidligere statsministeren Benazir Bhutto befinner seg nå i Islamabad hvor hun er i samtaler med andre opposisjonsledere, melder BBC.

Hensikten er å planlegge hvordan de skal gå frem for å få en slutt på unntakstilstanden. Det er forventet at Bhutto vil komme med en offisiell uttalelse i løpet av onsdagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere